Combinatie koi en siervijver totaal watervolume 140.000 liter

Deze waterpartij bestaat uit 2 vijvers die volledig autonoom kunnen draaien. De koivijver (inhoud 100m³) met een diepste punt van 2m20 heeft 3 bodemdrains die 2 ultrasieve's 3 voeden. De pompen na deze zeefbochten verpompen het water naar het plantenfilter (oppervlakte 12m²) dat vervolgens via een waterval terug loopt. Op 1 lijn staat een uv-lamp (messner nirox) 95 watt die het water glashelder houdt.

De siervijver die lager gelegen is dan de koivijver ( inhoud 30m³) heeft 2 pompen van 8000 liter per uur. 1 pomp voert het water op naar de plantenfilter van de koivijver en zo loopt het water dus ook terug via de koivijver en een waterval naar de siervijver. De 2de pomp gaat naar de eigen plantenfilter met een oppervlakte van 4m². Zo kunnen beide vijvers door het stilleggen van een pomp op zichzelf draaien.

In 2009 werd de plantenfilter van de koivijver leeggemaakt doordat na 10 jaar de drainagebuizen verzadigd waren. Er werd een holle ruimte voorzien onder het lavasubstraat en de waterval werd verbreed naar 1 meter. Hier door kan er nu 33.000 liter per uur (effectief) over gepompt worden. De plantenfilter van de kleine vijver werd reeds in 2008 voorzien van een holle ruimte.

De bodem van de siervijver is bedekt met een laag bruine kiezel van 5 cm wat een heel natuurlijk effect geeft. Deze vijver wordt bewoond door verschillende soorten goudvissen, windes, goudzeelt en zonnebaars.

In de koivijver zitten een 30 tal koi van 30 tot 80cm, albino graskarpers tot 95 cm en 4 steurs waarvan de grootste 1m40 lang is en 18 kg weegt.