Koivijver 80.000 liter

De bestaande folievijver op deze locatie was door de gestage groei van de bewoners stilaan overbevolkt. Mede door de beperkte filterinstallatie wedr het steeds moeilijker om de vijver helder te houden. Er werd dan ook beslist om de vijver drastisch te vergroten.

De nieuwe koivijver is 2 meter die, 13 meter lang en de 3 beluchte bodemdrains bevooraden een vortex met een diameter van 1m50. Vervolgens wordt het water via de Uv-lamp (95w) opgepompt naar de holle ruimte van het plantenfilter (oppervlakte 18m²). Door de grote oppervlakte van de vijver werd er gekozen voor 4 skimmers die aangesloten zijn op een ultrasieve 3. Ook het water van deze zeef wordt naar het plantenfilter  gepompt wat resulteert in een totale waterveplaatsing van 35.000 liter per uur die via de waterval terug in de vijver uitmond. 

Een logo van Siemens zorgt voor de tijdschakeling van de pompen, luchtpompen en sturing van het hydraulisch filterluik. De bevolking van de vijver bestaat uit een 25 tal koi, enkele steurs en een prachtige albino graskarper van 1 meter die alle aandacht opeist.