Overloopbad van 15m op 6m

Dit zwembad werd grotendeels zelf gebouwd door de eigenaar ervan. Hij kwam bij mij terecht op zoek naar kwaliteitsvolle zwembadspots en zo is onze samenwerking gestart. Ikzelf had ook geen ervaring met overloopbaden en dit was dus een mooie gelegenheid om de uitdaging aan te gaan. Ook het polyesterwerk voor een bad van 15 meter op 6 is best een heel karwei. Tevens werd er geopteerd voor een donkerblauwe kleur waar we na wat zoekwerk de perfecte tint gevonden hadden. Risicovol want je herdoet dit niet zo maar even maar de eigenaar was zo overtuigd, en met rede zo bleek achteraf, dat we ervoor gegaan zijn.

Voor een zwembad met een inhoud van 150.000 liter heb je uiteraard een zeer goed filtersysteem nodig. Hier werd gekozen voor een Hoogbed filter met een doorsnede van 90cm die gevuld is met maar liefst 750kg filterglas. Een ph-sturing in combinatie met een e-clear instalatie zorgt voor glashelder water zonder gebruik van cloor of andere chemicaliën. Dit resulteert in zijdezacht water zonder irritaties voor huid en luchtwegen.

Als verwarming werd er gekozen voor een warmtepomp van 44kw. Er werd gekozen voor een tweede pomp met klein zandfilter zodat  's nachts verwarmd kan worden. Het water komt van de bodempotten zodat er geen overloop moet gebeuren 's nachts wat afkoeling veroorzaakt. In combinatie met het solarlammelendek kan er toch economisch en ecologisch verwarmd worden. Zoals u zal zien op de foto's zit het rolluik verborgen onder dezelfde tegels van het terras. Dit is mogelijk door speciale inox geleidingshoeken die het rolluik geleiden en tevens dienen als dragende structuur voor de tegels.

Voor de ruwbouw en het terras rond het zwembad werd er samengewerkt met PJV construct uit Leuven wat toch tot een mooi eindresultaat geleid heeft.

Dit zwembad behoort tot de accomodatie van Zone21, deze Bed en Breakfast met mogelijkheid tot conferenties-seminaries, privefeest en tevens dansschool. Vanaf nu is het dus ook mogelijk dit zwembad in combinatie met een badmeester af te huren voor uw feest. Dit alles is gelegen op het hoogste punt van vlaams brabant en u zal zien dat het er heerlijk vertoeven is. www.zone21.be